Pensionist i SUF

Vil du arbejde ved siden af pensionen?
Her kan du se generelle og vejledende eksempler på, hvor meget man kan tjene i SUF ved siden af pensionen. Beregningerne ændrer sig løbende på grund af justeringer. De viste eksempler er beregnet i december 2024. Din konkrete løn vil desuden afhænge af fx anciennitet inden pension, kompetencer og ansættelsessted.
Sådan kan du blive ansat
Du kan blive fastansat på en enhed, hvis du vil have:
- Faglige udfordringer i kendte rammer
- Faste kolleger
- Fast lønindkomst.
Du kan blive timelønnet på en enhed, hvis du vil have:
- Faglige udfordringer i kendte rammer
- Faste kolleger
- Stor fleksibilitet i forhold til antal arbejdstimer og -dage
- Variabel lønindkomst.
Du kan blive vikar i vores eget vikarkorps, hvis du vil have:
- Faglige udfordringer i skiftende rammer
- Stor fleksibilitet i forhold til antal arbejdstimer og -dage
- Skiftende kolleger.
Ofte stillede spørgsmål
Vis alle
Bliver min løn modregnet i min pension?
Der er ingen modregning af lønindkomst i folkepensionen. I forhold til eventuelle øvrige pensioner, herunder din arbejdsmarkedspension, skal du kontakte dit pensionsselskab.
Bliver min løn modregnet i efterløn?
Ja, der er modregning af lønindkomst i efterløn. I 2023 og 2024 har der været en midlertidig fritagelse for modregning i efterløn for medarbejdere på sundhedsområdet, men fritagelsen gælder ikke for 2025 og frem. Læs mere på borger.dk
Bliver jeg modregnet i andre ydelser?
Nogle tilskud som fx boligydelse beregnes ud fra husstandsindkomsten. Hvis husstandsindkomsten stiger, får det betydning for ydelsens størrelse. Læs mere på borger.dk
Er der beløbsgrænser, jeg skal være opmærksom på?
Ja, du skal være opmærksom på de beløbsgrænser i forhold til din samlede hustandindkomst, der kan være i forhold til forskellige ydelser (ikke pension). Læs mere på borger.dk
Er der særlige skatteforhold, hvis jeg både får pension og løn?
Du skal betale skat af løn og folkepension. Skat af evt. andre pensionsordninger afhænger af, hvilke pensionsordninger du har. Det kan dit pensionsselskab hjælpe med at afklare.
Bliver der indbetalt til min pension, selvom jeg har taget hul på den?
Ja, hvis du er ansat efter 1. maj 2024, optjener du pension af det arbejde, du udfører – også selv om du får udbetalt pension.
Stiger min nuværende pensionsudbetaling, hvis jeg bliver ved med at optjene pension?
Din pensionsopsparing stiger, når du bliver ved med at indbetale til den. Hvordan og hvornår pensionen udbetales, afhænger af din pensionsordning. Det kan dit pensionsselskab hjælpe med at afklare.
Jeg har tidligere arbejdet i Københavns Kommune – får jeg løn efter min gamle anciennitet?
Det afhænger af, hvordan du bliver ansat. Hvis du bliver fastansat på en enhed, bliver din løn fastsat på baggrund af din tidligere anciennitet i Københavns Kommune og/eller på andre arbejdspladser. Hvis du bliver ansat som timelønnet i SUF’s interne vikarkorps, får du en fast timeløn.
Hvad kan jeg tjene som sygeplejerske?
Din løn afhænger af, hvordan du bliver ansat, din erfaring og hvilke vagter, du tager. Der er tillæg for at arbejde om aftenen, om natten og i weekenderne.
Hvad kan jeg tjene som SSA/SSH?
Din løn afhænger af, hvordan du bliver ansat, din erfaring og hvilke vagter, du tager. Der er tillæg for at arbejde om aftenen, om natten og i weekenderne.
Hvor kan jeg blive ansat?
- Du kan blive fastansat på et af SUF’s plejehjem eller blive fast vikar i en af vores 5 hjemmeplejeenheder i byen. Som fast vikar har du både faste vagter og mulighed for at tage ekstra vagter, hvis du har lyst.
- Du kan blive tilknyttet en bestemt enhed som timelønnet tilkaldevikar – så kontakter enheden dig, når der er ledige vagter.
- Du kan blive timelønnet i SUF’s interne vikarkorps. Så bliver du sendt ud til skiftende. Denne løsning er god, hvis du både ønsker stor fleksibilitet og gerne vil prøve at arbejde forskellige steder med nye kolleger.
Kan jeg vælge, at jeg kun vil være tilknyttet et sted?
Ja, du vælger selv, hvilken stilling du søger – det kan også være en mulighed at vende tilbage til din gamle arbejdsplads. Uanset hvad hjælper vi gerne med at formidle kontakten til de enheder, der har behov for kolleger.
Jeg er ikke faglært SSA/SSH, men jeg har mange års erfaring. Kan jeg også blive ansat efter pension?
Ikke umiddelbart. Vi søger specifikt efter faglært personale.
Kan jeg selv bestemme, hvornår jeg vil arbejde?
Du har meget stor indflydelse på, hvornår du får vagter. Du og din kommende leder kan sammen afklare, om dine forventninger og enhedens behov kan mødes.
Kan jeg selv bestemme, hvilken type opgaver jeg får?
Det er vigtigt, at du kan varetage de opgaver, der naturligt hører til arbejdet inden for dit fagfelt. Har du enkelte særlige behov, kan du sige det, når du ringer til os eller søger en stilling.
Er der en minimumsgrænse for, hvor mange timer/vagter, jeg skal tage?
Nej, der er ingen fastlagte rammer for, hvor mange timer eller vagter du skal tage. Det er noget, du aftaler med din kommende leder.
Er der en maksimumgrænse for, hvor mange timer/vagter, jeg kan tage?
Nej, der er ingen fastlagte rammer for, hvor mange timer eller vagter du skal tage. Det er noget, du aftaler med din kommende leder.
Hvorfor skal jeg vælge Vikarkorpset frem for en privat vikarkops, hvor lønnen er bedre?
I SUF’s interne vikarkorps er du udelukkende tilknyttet SUF’s enheder. Det giver dig en god mulighed for at opbygge et godt kendskab til de enkelte enheder, til borgerne og til kollegerne.